Image
 
Header105

Het leven smaakt goed. Daarom moet je het slurpen.      Slurp! 105, BoekSpecial Druivenfluisteraar, feb 2019

Allô allô, Wijntijger, bonjour!


Voilà, mijn nieuwe roman De druivenfluisteraar, deze week in de winkel. Het verhaal speelt zich dit keer niet alleen af in Frankrijk, maar ook in Piemonte, Italië, de vindplaats van de duurste truffels ter wereld.

De druivenfluisteraar; waar gaat het over?

Omslag

De druivenfluisteraar begint in Zuid-Frankrijk en vertelt het verhaal van anti-held Janty. Een man wiens bestaan wordt gevuld door zijn eenzame werk in de wijngaard. Met een beschouwende blik vertaalt hij alles wat hij ziet naar het leven tussen de druiven. Dankzij zijn bijzondere gave sluit hij vriendschap met een truffelvarken en redt dat van de slager.

 

eend

Dit vormt het startschot voor een roadtrip waarin Janty en zijn varken op de vlucht in een oude eend door Frankrijk en Italië, verzeild raken in bizarre situaties. Geholpen door Figaro-journaliste Leonie Fougard stuiten ze op een grootschalige fraude met valse truffels die uiteindelijk leidt tot een confrontatie met de Italiaanse Maffia.

 

koppige ill

Niemand moet mij vertellen wat ik wel en niet mag doen

 

Veel mensen kunnen slecht tegen gezag. Een bekend verschijnsel; zelfs een welgemeend advies wordt soms al opgevat als een schop tegen het zere been.
Lees hieronder hoe truffelvarken Bellefleur uit De druivenfluisteraar, daarmee omgaat.

    

Zachtjes in zichzelf knorrend dribbelde Bellefleur naast Janty. Ze sloegen een zijpad in dat naar het klooster leidde. Het fraai gerestaureerde gebouw werd smaakvol aangelicht en op het gazon flakkerden tuinkaarsen. Achter een groot raam bewogen mensen. Gedempt door het glas klonk beschaafd geroezemoes. Opeens rook Bellefleur de Geur. 

Dit verhaal kan niet waar zijn!

 

Welzeker. De druivenfluisteraar is een roman, maar sommige figuren uit het boek bestaan echt. In Frankrijk zijn er mensen die hun beroep maken van het optimaliseren van een wijngaard. Zij maken gebruik van technieken die voor ons niet te verklaren zijn. Zeker in de biologische wijnbouw, zoals bij ons op Château La Tulipe, worden deze druivenfluisteraars regelmatig te hulp geroepen.

 

truffelvarken

In truffelgebieden worden nog altijd varkens gebruikt voor het opsporen van het zwarte goud, hoewel de truffelvarkens de laatste decennia steeds meer zijn vervangen door truffelhonden.

 

mob

Voor Toto, de tegenspeler van protagonist Janty, heb ik een figuur bedacht die een samensmelting is van Toto Riina en Bernardo Provenzano, de gevaarlijkste leiders die de Maffia ooit gekend heeft. Provenzano (bijgenaamd ‘De Tractor’, omdat hij door roeien en ruiten ging, vooral wanneer het tegenstanders betrof) gaf daadwerkelijk zeventien jaar lang leiding aan de Maffia vanuit een afgelegen schaapherdershut in de bergen bij Corleone waar hij op 11 april 2006 werd gearresteerd door de Italiaanse Carabinieri.

 

ilja

De druivenfluisteraar trekt je mee in een achtbaan van gebeurtenissen, maar in essentie gaat het over communicatie. In deze tijd dat er steeds meer wordt gezegd, maar steeds minder gecommuniceerd, erg aktueel. De druivenfluisteraar gaat over begrip en compassie. En de obstakels die je daarvoor uit de weg moet ruimen.


Bekijk hieronder vlog nr. 2 waarin ik wat meer vertel over de achtergronden.


Vers van de pers

Afgelopen donderdag werden de eerste 150 exemplaren op ons kantoor afgeleverd, de inkt was nog nat.

Bekijk hieronder het uitpakmoment, gevolgd door een schokkende observatie op de achterflap.

De druivenfluisteraar is vanaf heden verkrijgbaar in boekhandel en online, voor €15,95. Ook beschikbaar als ebook (zoek op 9789082958706 bij een internetboekhandel naar keuze).
Liever een gesigneerd exemplaar? Dat kan, bestel ze in de Slurpshop - cliquez ici.

Alles, veel leesplezier en Hartelijk Santé!

Image

Volg ons

Heb je wat te zeuren, te piepen of te knorren? Mail: slurp@tulipe.nl

Gegevens aanpassen: ici.

Afmelden: ici.

Je krijgt de Slurp nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of klant van ons bent.
© Château La Tulipe

tulipe.nl   |     wijnen    |     boeken    |     shop    |     contact